KØB DEN RIGTIGE KITE

Når du skal ud og købe din første kite, kan det virke som lidt af en jungle. Der en tusinder af meninger og anbefalinger på nettet, hvor det typisk gør det mere forvirrende og uoverskueligt hvilken kite du skal vælge. Du vil typisk blive ledt i flere forskellige retninger og hvert brand lover og sværger til at deres kite er den bedste. Vi vil give et en idé omkring hvilken kite som vil være passende til dig, og hvad du skal kigge efter når du skal købe ny kite.

HVILKEN KITE STØRRELSE SKAL JEG VÆLGE?

Når du skal finde ud af hvilken kite størrelse du skal have, skal du kigge på din vægt, jo mere du vejer jo større kite skal du have. Man deler det typisk op i vægt klasser som er vist forneden.

Vægtklasse

Kan bruges i 6 – 10 m/s

Kan bruges i 10-14 m/s

50-65 kg

10m2

6m2

65-85

12m2

9m2

85+

15m2

10m2

 

Kort fortalt betyder det at hvis du vejer mellem 50-65 kg kan du bruge en 10m2 i 6-10 m/s og en 6m2 i 10 – 14 m/s. osv.

Som begynder er det typisk rarest at starte med en stor kite, da den vil reagere lidt langsommere og derfor også være mere tilgivende hvis du laver en fejl. Derudover vil vinden også være mere stabil når der ikke er så meget vind, som vil give kiten et mere stabilt og roligt træk.

HVILKEN TYPE KITE SKAL JEG VÆLGE?

Der findes flere forskellige typer kites. De mest normale typer er SLE, C-kite, og Race. også findes der mange hybrider af de forskellige typer. Forneden vil vi gennemgå de forskellige typer kites, så du vælger den helt rigtige til netop dig.

SLE / BOW KITE

Det som kendetegner en SLE kite, er at den henvender sig til begynderen eller til kitesurferen som godt kan lide at sejle freeride. Det som kendetegner en SLE kite er at den har massere depower, den er tilgivende og står stabilt i vinden.

C-KITE

En C-kite henvender sig til kitesurferen som gerne vil sejle freestyle eller wakestyle. En C-Kite har navnet efter sin form, da den er mere C i formen end de andre typer. Det der kendetegner en C kite er at den er hurtigere, men har et mindre bundtræk. Det gør den specielt god til at sejle unhooked og lave kiteloops og er derfor en kite som henvender sig til den øvede kitesurfer.

RACE KITE

Det som kendetegner en race kite, er at den typisk er smallere i outlinet, hvilket gør at den står lidt længere ud i vindvinduet, og derved kan generere mere fart i boardet. Men betyder også at det er en kite som kan give dig et ordentligt boost. Derfor ser man også typisk oldschool kitesurfere bruge racekites, da du kan hoppe rigtigt højt med dem og få massere hangtime.

SKAL JEG KØBE BRUGT KITEUDSTYR?

Der er mange meningen om det er en god ide at købe brugt kiteudstyr. Det kan fungere super godt men du kan også være uheldig og købe katten i sækken. Som tommelfingerregel skal du ikke købe noget ældre kiteudstyr end 2010, da der er sket en masse udvikling af sikkerhed systemet og kiten flyver mere stabilt. Problemet med at købe brugt kiteudstyr er at du ikke ved hvordan den tidligere kitesurfer har brugt kiteudstyret. Hvis der er huller i dugen skal det laves med det samme, da det kan resultere i at kiten går i stykker fra top til bund. Du kan ligeledes være uheldig at der er et hul i blæren som betyder du ikke kan bruge kiten da luften går ud hele tiden og det kan være en meget stor regning at få lavet blæren. Det er derfor vigtigt at hvis du køber brugt at du sikrer dig for at der ingen huller er i dugen og kiten holder luft, samtidig er det vigtigt at du sætter dig ind i sikkerhedsystemet på kiten.

HJÆLP TIL AT KØBE KITE UDSTYR

Vi vil hos Boardriders.dk altid gerne give en hjælpende hånd til at du kommer helt korrekt i gang med sporten. Vi har mange års erfaring med kitesurfing og sælger kitesurfing udstyr og kan derfor give dig en kvalificeret hjælp til at du kan finde det helt rigtige kite udstyr. Hvis du har nogle spørgsmål omkring kite udstyr så er du meget velkommen til at skrive til os på info@boardriders.dk