VÆLG DEN RIGTIGE VÅDDRAGT

Ved mindre at du er heldig nok til at leve i et land hvor der er 25 – 30 grader hele året rundt. Så skal du med sikkerhed bruge en våddragt. I Danmark skal vi bruge våddragt næsten hele året rundt, bortset fra et par enkelte dage om sommeren hvor det er varmt nok til boardshorts og lycra eller om vinteren hvor vi går over til tørdragt. Eftersom at vi bruger våddragt i så store dele af året, så vil vi mene at det er værd at investere i en god kvalitets våddragt. Den vil typisk være lidt dyre men vil i sidste ende gavne dig mere end en dårlig kvalitets våddragt. Jo bedre kvalitet en våddragt er desto bedre vil den også passe dig. Da der er meget forskel på kvaliteten af neopren, jo bedre kvalitet jo mere vil den også kunne strække sig og derved give en bedre pasform.

HVILKEN TYKKELSE PÅ VÅDDRAGT

Der findes flere tykkelser på våddragte. Den mest brugte i Danmark er en 5/3 mm våddragt, Den dækker dig bedst til de danske forhold. En 5/3 mm våddragt vil du typisk kunne bruge fra Marts/april til november afhængig af model og kvalitet. Der er stor forskel på en 5/3 mm våddragt fra netto og en Mystic Majestic våddragt. Våddragten fra netto vil kun kunne holde dig varm om sommeren, da den ikke har en så god isoleringsevne som fx en Mystic Majestic våddragt. En 3/2 mm våddragt bliver brugt i sommermånederne, fra maj-august. Grunden til at vælge en 3/2 våddragt er at den er mere fleksibel end en 5/3mm våddragt og er ikke nær så varm, dvs at man ikke behøver at skulle i vandet hele tiden for at køle sig af. En 6/5/4 våddragt er en vinter våddragt, som kan bruges gennem hele vinteren. Hvis du køber en 6/5/4 våddragt i god kvalitet kan du være sikker på at den vil holde dig varm. Du kan bruge den fra oktober til marts.

GOD KVALITETS VÅDDRAGT

Ideen bag en våddragt er at den skal lade en lille smule vand ind, hvorefter kroppen opvarmer våddragten og holder på varmen. Det er derfor meget vigtigt at hvis din våddragt har et hul i neoprenen og vandet rinder ind så mister våddragten sin effekt og den vil ikke give dig den varme du behøver. Mystic har udviklet sit eget materiale som giver deres våddragter en fantastisk isoleringsevne.

FEATHER LITE NEOPREN

Alle Mystics Våddragter er lavet af et materiale kaldet Feather lite neopren. Det er et neopren materiale som er lettere end normal neopren. Feather lite neopren har større luft celler som giver våddragterne en bedre isolering men samtidig gør våddragterne lettere. Feather lite neoprenen giver dig mulig for at kunne bruge din våddragt længere ud på sæsonen end normale våddragter.

TEDDY-PRENE

Mystics har for nyligt introduceret et nyt materiale til deres våddragter. Teddyprene hedder det, og det er et fleece materiale som er specielt designet til at gøre din våddragt endnu varmere. Teddyprene er lagt mellem din hud og neoprenen, hvilket holder din krop varm i løbet af hele din session.

VIGTIGE ELEMENTER I DIN VÅDDRAGT

En våddragt er meget mere end bare neopren, selvfølgelig er det vigtig at kvaliteten på neoprenen er god, men det er mindst lige så vigtig at den har nogle gode elementer. Især syningerne på en våddragt kan være et meget kritisk punkt. Hvert stik i en våddragt, er et sted hvor vandet kan sive ind. Mystics våddragter er syet på en måde som hedder blindstitch som er en ny måde at sy våddragter på. symaskinen har en buet nål som penetrere neoprenen dybt nok til at sikre et godt sting, men går ikke hele vejen gennem neoprenen, så der ikke kommer en masser huller som vandet kan slippe ind af. Blindstitch giver derfor Mystics våddragter bedre evne til at holde på varmen og der vil ikke løbe koldt vand gennem våddragten. Derudover så er de fleste af Mystics våddragter også blevet limet i syningerne, hvilket er endnu en sikring mod at vandet kan komme ind gennem syningerne. samtidig har flere af Mystics våddragter også en velcrolås ved anklerne som sikre imod at vandet løber op gennem benene ved styrt.

FRONTZIP ELLER BACKZIP

At komme ind og ud af våddragten er en art i sig selv, det er nemmest med backzip våddragter, da de åbner mere op og du derved nemmere kan komme i våddragten. til gengæld så er frontzip våddragter bedre til sikre at der ikke kommer vand fra halsregionen. Men her har Mystic igen være smarte, de har i deres våddragter indført et Aqua Flush system som er et tyndt lag neopren som er på ryggen og hvis der kommer vand ind gennem halsregionen vil vandet ryge ned på neorenen i stedet for at ramme din bare ryg.

PRISER PÅ VÅDDRAGT

Prisen på våddragten afhænger af kvalitet, tykkelse og features. Prisen på en våddragt løber fra ca 999 til 3000 kr. Du vil typisk skulle betale mere for tykkere vinter våddragter, da der er lagt meget fokus på syningerne, neoprenen og generelt bare give den lidt mere isolering end normale 5/3 mm våddragter. Hvis du er i tvivl om hvilken våddragt du skal vælge, så er du meget velkommen til at sende en email til info@boardriders.dk så kan vi hjælpe dig med at finde den våddragt som passer præcis dig!